Skip to the content

ACTIA Nordic in the media

ACTIA Nordic är med i senaste numret av GLOBAL. 
Ett utdrag av artikeln finns nedan, för att läsa i sin helhet vänligen besök:
https://globalutsikt.prenly.com/481/Global-Utsikt/232695/2019-06-17/r/5/first 


ACTIA BYGGER SAMARBETEN OCH VÄXER I MJÄRDEVI

Actia Nordic startade sin verksamhet 2009 med tolv anställda, inga kunder och ingen omsättning. Tio år senare har man 173 anställda, kunder över hela världen och 1,3 miljarder i omsättning. Mycket av framgången beror på samverkan i en kreativ miljö.

I dessa tider kan i princip all teknisk utrustning kopplas upp mot internet eller direkt mot varandra på olika sätt. Det gäller inte minst våra fordon. I Science Park Mjärdevi i Linköping finns ett innovativt företag som använder den senaste tekniken för att koppla upp bilar, bussar, lastbilar och arbetsfordon för att styra olika funktioner och samla in information.

– Actia har många verksamheter, men i Linköping gör vi bara sådant som rör uppkopplade produkter. All utveckling rörande detta sker också här. Vi utvecklar system för att kunna koppla upp fordon via exempelvis wifi eller 4G/5G. Vår största kund är Volvo Cars, men vi arbetar även med fordonstillverkare som Scania, Renault Trucks, Toyota Material Handling, Jaguar och Land Rover, berättar Christian Sahlén, vice vd och platschef...Hela tidningen finns att läsa här:
https://globalutsikt.prenly.com/481/Global-Utsikt/232695/2019-06-17/r/1/